Sva dva velika prijatelja, si na videz celo podobna. Marsikdo naju vpraša, če sva brata, midva odgovoriva: “Ne, sva ku brata.” Od tod torej naša blagovna znamka Kubrata Zbrd.
Oba sva velika ljubitelja dobrih žganih pijač, predvsem konjakov. Od tu izvira naša želja in strast po pridelovanju vinjaka.
Destilarna Kubrata Zbrd se nahaja v zahodnem delu Slovenije, v Goriških brdih. Najini kmetiji obsegata skupaj 12 hektarov površine.
Tehnologija proizvodnje vinjaka je enaka kot pri francoskem konjaku. Postopek se začne v vinogradu. Grozdje mora biti zdravo, vsebovati mora veliko kisline in malo sladkorja; s tem dosežemo, da ima vino po fermentaciji 8-9% alkohola.
Takoj po končani fermentaciji mlado vino brez dodatkov sulfitov dvakrat destiliramo. Destilat ima po zaključku procesa od 69-72% alkohola. Da pridobimo 1l vinskega destilata, je potrebnih 10l vina. Staranje vinjaka pa se začne v novih hrastovih sodih.
Destilarna Kubrata Zbrd je dobitnica različnih mednarodnih priznanj in medalj:
Iskreno ceniva vaše zaupanje!